Book din lejebil nu

Hos One2move er det nemt og hurtigt at booke billige lejebiler

Kør-selv-ferie i lejebil

Har du overvejet hvor din næste kør-selv-ferie skal går hen? og har du overvejet hvilken bil du skal foretage turen i?

Når det gælder kør-selv-ferie er hele Europa en mulighed og hvem vil ikke gerne en tur til udlandet og opleve nye kulturer. Tyskland, Italien, Kroatien, Spanien, mulighederne er mange, ja måske endda Australien skal med på listen over steder du gerne vil opleve. At drømme sig afsted mod fremmede egne på en lidt kold, lidt blæsende og lidt mørk forårsdag kan bestemt være tiltrængt nogle gange og at påbegynde planlægningen i god tid, er bestemt ikke nogen dårlig ide, for mange ting skal koordineres når hele familien skal på kør-selv-ferie i lejebil.

Første skridt i planlægningen af ferien er at bestemme rejsemålet, samt hvilke destinationer og seværdigheder der skal besøges. Med mange populære lande at vælge imellem, er der rig mulighed for at få opfyldt alles ønsker i familien. Skridt nr. 2 i planlægningen af ferien består ofte i at finde det rigtige hotel med de ønskede faciliteter, undersøge hvilken morgenmad hotellet tilbyder klarlægge hvor de bedste strand er i nærheden, samt hvad for nogle cafe'er der har fået gode anmeldelser til når der skal holdes pauser i løbet af dagen.

Bilferie er en utrolig populære ferieform i Danmark. At rejse i egen bil giver utrolig stor fleksibilitet, da I helt selv vælger, hvor turen skal gå hen, og hvornår I har lyst til at holde et længere stop.

For at I kan komme hurtigt og trygt afsted på rejsen, har vi hos One2move lavet en overskuelig liste over alle praktikaliteterne. Tjek vores gennemgang af regler og retningslinjer, og tag afsted på ferie med ro i sindet.

Få styr på forsikring og dokumentation

 • Udover en almindelig rejseforsikring der dækker alle feriedeltagerne, skal du også have styr på bilforsikringen. Du bør også dobbelttjekke, at du har medbragt alle relevante papirer og personlig dokumentation. Herunder anbefaler vi, at du husker:
  Det gule sygesikringskort. Selvom det blå sygesikringskort er det, der benyttes i udlandet, så bør du også medbringe det gule.
 • Det blå EU-sygesikringskort. Dette kort sikrer dig behandling på lige vilkår som borgerne i det land, du rejser i.
 • Det røde SOS-kort. Dette kort giver adgang til bilassistance i udlanger og er bevis på, at din bil er dækket af kaskoforsikring.
 • Det grønne kort. Dette kort beviser, at din bil er ansvarsforsikret.

Når du lejer en bil hos One2move, medfølger der altid kaskoforsikring, basis vejhjælp og alle nødvendige dokumenter. 

Kør-selv ferie i Europa

At tage på bilrejse på tværs af landegrænser betyder, at du skal være ekstra opmærksom på de enkelte landes krav og regler til det bagage, du skal have med i bilen. Her følger en huskeliste til turen igennem Europa:

 • Motorvejs- og miljømærker: De fleste europæiske byer opkræver afgifter for kørsel på motor- og motortrafikveje.
 • Advarselstrekant: Lovpligtig i de fleste lande.
 • Sikkerhedsveste: I langt de fleste europæiske lande skal du have nok sikkerhedsveste i bilen til alle passagerer. Sikkerhedsvesten skal have EU godkendelsesnummer EN471 og må være gul, rød eller orange.
 • Førstehjælpskasse: Skulle uheldet være ude, er det smart at have det mest essentielle førstehjælpsudstyr i bilen. Det er faktisk lovpligtigt i Kroatien, Østrig, Ungarn og Tjekkiet.
 • Brandslukker: Selvom det kun er obligatorisk i Polen at medbringe brandslukker i bilen, så anbefaler langt de fleste lande, at du har sådan en i bilen.
 • Alkoholtester Går turen til Frankrig, bør du huske, at det er lovpligtigt altid at have en alkoholtester i bilen.
 • Rudehammer og seleskærer: Det er ikke lovpligtigt i europæiske lande at have seleskærer og rudehammer i bilen. Det er dog altid en god idé at have i bilen alligevel, i tilfælde af at bilen skulle være involveret i en ulykke.
 • Autopærer: Selvom du inden rejsen har tjekket bilen lygter, så bør du altid have et reservesæt i bilen. Det er faktisk obligatorisk i lande som Kroatien.
 • Reservehjul og passende værktøj: Det er kun lovpligtigt at have reservehjul og værktøj i bilen, når du kører gennem Spanien. Dog, er det aldrig en dårlig idé at have et ekstra hjul med, når du kører på lange bilferier.
 • Ekstra olie: Den lange kør-selv ferie tærrer på motorens oliereserver. En god tommelfingerrelsel er at tjekke oliestanden hver 1000 - 2000 kilometer, du har kørt.

Hvis du har valgt at leje en bil til ferien hos One2move, står vores fagpersonale klar til at hjælpe dig med råd og vejledning. Vi kan selvfølgelig også sørge for, at din lejebil er klar med alt det nødvendige ekstraudstyr. Kører du over landegrænser, bør du altid lave en skriftlig aftale med os inden.

Børn i bilen - endnu en huskeliste til kør-selv-ferien

Skal bagsæderne fyldes med rejseklar børn, så er det vigtigt at tilføje børnevenlige ting til huskelisten:

 • Underholdning: Selvom det altid er en god idé at medbringe telefoner og tablets som underholdning, så øger for meget skærmtid også risikoen for køresyge. Derfor kan det være en god idé at have undersøgt ruten, inden I tager afsted. Kører I forbi nogle spændende områder med en historie til? Er der nogle gode billege, der kan engagere børnene, i det landskab I kører igennem? Måske findes der pitstops med legepladser på ruten?
 • Slik og snacks: Det er muligvis flødebolle-pædagogik, men små snacks til turen kan gøre oplevelsen langt mere spændende for både børn og voksne. I kan eventuelt indføre “kilometer-slik”. Børnene kan vælge et stykke slik eller en snack for hver 100 km, I har kørt. Dette engagerer dem både i turen, og hjælper de mindste med en tydeligere fornemmelse af, hvor langt I har tilbage til destinationen.
 • Nakkestøtte og hovedpuder: Selvom de store puder kan fylde rigeligt, så er det altid godt at have noget blødt og komfortabelt med på turen. Da mange børn falder i søvn under længere køreture, har deres hoveder også brug for ekstra komfort og støtte.

Har du spørgsmål til en af vores lejebiler, eller vil du have råd og vejledning til hvilken type lejebil, der bedst matcher dine ferie-behov? Så kan du altid kontakte vores kundeservice via telefon, mail og chat.